Appartement Nieuwe Kerkstraat

null

Dit appartement, gelegen in een monumentaal pand aan de Nieuwe Kerkstraat in Amsterdam, is volledig gerenoveerd. De woning ligt aan de rand van het centrum en werd voor lange tijd inwoont door een kluizenaar. Daardoor was het appartement in een erg slechte conditie. Studio Bower werd gevraagd om een ontwerp te maken voor dit 130 m² appartement plus de volledige projectinrichting op zich te nemen. Om meer kwaliteit toe te voegen aan het souterrain zijn er twee belangrijke ingrepen gedaan. Het souterrain is dieper uitgegraven en de achterzijde is open gebroken. Door de extra plafond hoogte en het openbreken van de achterzijde komt er veel meer daglicht binnen in het souterrain. Daarnaast geeft de extra plafondhoogte een ruimtelijker gevoel. Aan de achterzijde is een buitenruimte toegevoegd, iets wat de woning voorheen niet had.

Door de dubbel hoge ruimte aan de voorzijde van het appartement ontstaat er een connectie tussen de begane grond en de bel-etage. Hierdoor komt er nu ook daglicht binnen in de studeerkamer. Vanuit de studeerkamer kijk je neer in de woonkamer en uit op de straat. Het appartement is een comfortabel en moderne woning geworden, met een natuurlijke basis maar high-end karakter.

nullnullnullnullnullnull

nullnullnullnull