Over mij

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar het ontdekken van nieuwe plekken. Zodra ik de middelbare school af had gemaakt verhuisde ik voor mijn studie naar Breda, te ver van mijn ouderlijk huis om nog thuis te blijven wonen. Ik wilde een nieuwe stad ontdekken en mijzelf uitdagen door een nieuw sociaal leven op te zetten.

Nadat ik afstudeerde aan de kunstacademie voelde ik me verre van klaar voor het werkleven. Ik was toen 21 en besloot me aan te melden voor de toelatingsprocedure voor een master opleiding in Australië. Ik was er nog nooit geweest maar de uitdaging, de universiteit en het land trokken me aan. Ik werd toegelaten en een paar maanden later stapte ik in het vliegtuig naar Australië. Sommige kennissen en vrienden verklaarde me voor gek. Hoe kon ik zomaar naar een land emigreren waar ik nog nooit was geweest?!

Het reizen en nieuwe plekken ontdekken is een leidraad geworden in mijn leven. Nu, meer dan 10 jaar later, reis ik nog steeds veel en woon ik zelfs in twee verschillende landen. Doordat ik veel van huis ben ik altijd op zoek naar plekken waar ik me thuis voel. Om ervoor te zorgen dat ik op een fijne plek terecht kom kan ik soms uren speuren naar een geschikte accommodatie. Verblijven in een hotel waar ik me niet prettig in voel heeft een enorme invloed op mijn welzijn. Ik kan echt een paar dagen chagrijnig zijn als ik in een kille of zielloze kamer terecht kom.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door ruimte, wat ruimte betekent en hoe je die vult. ’s Ochtends als je opstaat is de ruimte waar je je in begeeft het eerste wat je ervaart. Je bent er continu door omgeven. Mijn vader is architect en hij nam me vroeger mee naar allerlei mooie plekken. Toen ik klein was schreef hij een gedicht voor me, waarin hij beschrijft dat ik in huizen altijd gezichten zag:

‘Al blijven pleinen leeg
En toont zich geen mens op straat
Toch zie je in iedere steeg
Wie er achter de gevel staat.’

Een huis kijkt mij aan, alsof het een levend ding is. Misschien ben ik daarom zelf ook architect geworden. Het menselijke is wat me interesseert in ruimtes; de connecties die er kunnen ontstaan. Als architect ben ik altijd op zoek naar routes waar je elkaar tegenkomt, punten waar je moet vertragen en elkaar aanspreekt.

Het menselijke ontbreekt nog veel te vaak in hotels. De route, uitstraling, inrichting en sfeer heeft enorme invloed op hoe gasten zich voelen en zelfs op hoe ze zich gedragen. Ze willen zich welkom voelen en op hun gemak, dat kun je voor een groot deel beïnvloeden met design. Want gastvrijheid gaat niet alleen over vriendelijk zijn, het is het totaalpakket, waarin de omgeving en de inrichting een hele belangrijke rol speelt. Ik zie daarin dat veel hoteliers kansen laten liggen.

Het gevoel van menselijkheid, een vertrouwd gevoel, ontbreekt nog veel te vaak in hotels. De uitstraling, inrichting en sfeer heeft enorme invloed op hoe gasten zich voelen en zelfs op hoe ze zich gedragen. Ze willen zich welkom voelen en op hun gemak zijn en dat kun je voor een groot deel beïnvloeden met design. Want gastvrijheid gaat niet alleen over vriendelijk zijn, het is het totaalpakket, waarin de omgeving en de inrichting een hele belangrijke rol spelen. Ik zie daarin dat veel hoteliers kansen laten liggen.

Met de ervaring die ik in de afgelopen 11 jaar heb opgebouwd, waarin ik heb gewerkt aan geslaagde hotel(concepten) als ZOKU en CitizenM, geloof ik er in dat ik hotels succesvoller kan maken met gastvrije interieurs. 

Wat je over mij moet weten:

  • Ik ben een echte doorzetter en geef niet zomaar op. Als ik iets in mijn hoofd heb bijt ik mij daarin vast.
  • Ik houd van efficiëntie en van aanpakken. Niet te lang treuzelen maar gewoon beginnen en zien hoe het loopt. Ook beslissingen stel ik niet te lang uit.
  • Ik houd van mooie spullen en spaar liever iets langer door zodat ik kwaliteit kan kopen. 
  • Ik werk heel nauwkeurig en let op de details. 
  • Ik houd van avontuur en nieuwe dingen proberen. 
  • Ik houd van opgeruimde plekken zonder al te veel frutsels en tierelantijnen.