Woning Stephensonstraat

null

Mid 2021 kochten Dick en Anke samen dit nieuwbouw huis in Amsterdam Oost. Ze hadden beide een eigen woning en stonden voor de uitdaging om hun twee interieurs samen te voegen. Het interieur van de aangekochte woning had weinig karakter en mistte gezelligheid. Daarom vroegen ze Studio Bower om een ontwerp te maken voor hun nieuwe thuis. 

Om de woning meer zachtheid, warmte en gezelligheid te geven hebben we een aantal ingrepen gedaan. Over de donkere plavuizen legden we een zachte lichte marmoleum vloer gelegd. De donkere vloer gaf de woonkamer een harde en kille sfeer en omdat er vloerverwarming onder lag zou het vervangen ervan een enorme ingreep zijn. Ook de keuken hebben we hergebruikt. Deze was nog geen 5 jaar oud en eruit slopen vonden we zonde en alles behalve duurzaam. Om het een andere look te geven lieten we de helft van de keukenfrontjes opnieuw spuiten. Een deel van het keukeneiland braken we open waardoor we een barretje aan het keukeneiland konden maken. Zo hebben we met een minimale ingreep een heel ander uiterlijk aan de keuken gegeven.

Voor de lange wand plaatsen we een lange maatwerk kast met een comfortabele bank. Zo besparen we loopruimte en dit zorgt voor een mooie afwisseling met de eetkamerstoelen. In het midden van de kast installeerden we een milieuvriendelijke (CO2 neutrale) opehaard. De haard geeft meer gezelligheid en warmte aan de ruimte. De ingericht bestaat uit een vrolijke combinatie van nieuwe meubels en oude meubels die Anke en Dick al bezaten. Daarin hebben we samen een keuze gemaakt tussen wat wel en niet mee zou verhuizen. Het resultaat is een eigentijdse woning die perfect aansluiten bij de wensen van dit samengestelde gezin. De zonen van Dick hebben hun favoriete plek in de woning al gevonden en kruipen graag in de hoek van de eetkamer bank. 

null

 null

nullnull