Ten Kateschool

null

Dit oude schoolgebouw werd in 2017 door een vastgoed investeerder aangekocht. Na een flinke verbouwing werden in 2020 11 appartementen opgeleverd. Een van deze appartementen werd aangekocht door Mette en Bernard die graag groter wilde wonen omdat ze in verwachting waren van hun eerste kindje. Hun wens was om iets unieks in hun woonkamer neer te zetten, een meubelstuk dat naadloos zou aansluiten bij de inrichting van hun nieuwe huis. Om het huis persoonlijk te maken en een verhaal te vertellen met de objecten en kunst die ze in de afgelopen jaren hebben verzameld bedachten we een grote kast met open vakken. Daarbij was de bestaande situatie het uitgangspunt en wilden we gebruik maken van de hoogte van de ruimte. We kwamen uit op een op maat gemaakte kast van 5 bij 6 meter die meerdere functies bevat. Grote schappen om hun kunst objecten in te exposeren, een werkplek, een wijnkoelkast en voldoende opberglades. Om de verzameling aan objecten nog meer uit te lichten kozen we voor een warme lichte grijze kleur, dat mooi contrasteert met de kleuren van de verschillende stukken. Er zijn kleine spots geïntegreerd zodat de kast ook ’s avonds uitgelicht kan worden. Het resultaat is, zoals de bewoners het zelf noemen, een op maat gemaakt kunstwerk in de ruimte. Het maakt deel uit van veel perspectieven waardoor het een heel beeldbepalend object in de ruimte is geworden. 

nullnullnullnullnullnullnull