Appartement Timmerhuis

null

Achter het oude Stadhuis van Rotterdam schuilt dit moderne modulaire gebouw dat geleidelijk terug ligt ten opzichte van de straat en overgaat in 2 onregelmatige pieken. Het gebouw, ontworpen door gerenommeerd architecten bureau OMA, huisvest verschillende functies met oa luxe appartementen met fantastisch uitzicht. Studio Bower werd gevraagd om de identiteit en stijl neer neer te zetten voor één van de appartementen op de 5de verdieping. 

De gevelpui, bestaande uit drie dubbel glas van vloer tot plafond, geeft een indrukwekkend uitzicht naar buiten. Om het uitzicht maximaal te benutten is de indeling van het appartement volledig naar buiten gericht.

“Voordat we met ontwerpen begonnen, stelden we ons voor dat we er zelf te wonen. Hoe zou een typische dag eruit zien?” De indeling en orientate van alle ruimtes moet een natuurlijk gevoel van welzijn creëren door maximaal te kunnen genieten van het uitzicht, niet alleen wanneer de persoon stilstaat maar ook tijdens beweging. 

“Moderne appartementen en nieuwe gebouwen hebben vaak een kille sfeer. Het doel was om goede balans te creëren tussen moderniteit en gezelligheid.”

De frisse look van de witte wanden en de lichtgrijze gietvloer worden afgewisseld met meubelstukken met warm eiken. De materialen en stoffen die gekozen zijn versterken de charme van de plek zonder de moderniteit te verliezen. 

nullnullnullnullnullnull