Transformatie oude garage Amsterdam West

null

Deze voormalige parkeergarage in Amsterdam West is volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een moderne eengezinswoning. Na 4 jaar renovatie konden de eigenaren eindelijk hun intrek nemen in hun nieuwe huis. Studio Bower werd gevraagd om alle op maat gemaakte meubels te ontwerpen.


Om een sterk gebaar te maken in deze grote industriële ruimte, is de kern, die in het midden van de ruimte is gesitueerd, volledig afgewerkt met een warm eikenfineer. Achter deze kern vind je de slaap- en badkamers. Door deze ingreep ontstaat een lange gang tussen het voorportaal naar de lichte ruime woonkamer met open keuken. De gang is functioneel gemaakt door er een bijna 10 meter lange multifunctionele kast te plaatsen. Deze kast bevat voldoende opbergruimte voor boeken en kinderspeelgoed, maar ook ruimte voor een racefiets en een afsluitbare werkplek. De keuken staat als een groot stoer vrijstaand element in het midden van de ruimte en is afgewerkt met een mat zwart materiaal. Hierdoor ontstaat een mooi contrast met de eiken hoge kasten die onderdeel uitmaken van de centrale kern. Het grote dakraam boven de keuken benadrukt de positie van de keuken en geeft het kookeiland een nog belangrijkere plek in de ruimte, daardoor wordt het het hart van de woning.