Wijnbar en restaurant Winehouse SOMM

null

Verstopt midden in woonwijk de Baarsjes schuilt dit kleine restaurant Winehouse SOMM. Sascha Hölzkamper had altijd al de droom om zijn eigen restaurant te openen en vroeg Studio Bower in 2016 om een interieur ontwerp en logo te ontwerpen voor zijn eerste eigen zaak.

Puur Natuur Proeven waren de woorden die bleven hangen nadat we Sascha voor het eerst hadden ontmoet. Deze woorden werden het uitgangspunt voor het ontwerp wat in eerste instantie een wijnbar zou worden, maar later uitgroeide tot een restaurant.

Sascha bereid zijn gerechten met passie en wil zijn gasten op hun gemak laten voelen. Zijn gasten moeten zich thuis voelen alsof ze bij hem aan de keukentafel zouden zitten. Om die reden hebben we de tafels vrij dicht naast elkaar gezet en met het zicht op de keuken. De keuken is open en vanaf het restaurant heb je zicht op wat er in de keuken gebeurd!

Het doel was om gasten het productie proces van van druif tot wijnglas te laten ‘proeven’. De keuze voor de materialen zijn hierop geïnspireerd, de houten wijnvaten met staal, de kurk op de fles, het groen van de wijnfles. Alle materialen zijn natuurlijk en duurzaam

De hoge wand achter de bar, ook goed zichtbaar vanaf de straat, functioneert als een wijnbibliotheek. De wijnflessen worden gepresenteerd op strak gespannen staal draden waar gasten hun eigen wijn fles kunnen uitzoeken. 

Zowel de bar als de tafel langs het raam zijn bekleed met kurk. Kurk heeft niet alleen geweldige akoestische kwaliteiten maar voelt ook warm aan. Het uitgesproken vloerpatroon maakt onderscheid tussen de zitgebieden en circulatie zones. Het wijnfles groen geeft de ruimte een Mediterraans gevoel, bij SOMM krijg je het gevoel alsof je op vakantie bent.  

nullnull

nullnullnullnull