Yoga House Portugal

null

Verscholen achter de pijnbomen ligt deze yoga shala. Net als de bestaande gebouwen in de omgeving is de nieuwe shala opgetrokken uit 4 materialen, allemaal natuurlijk: hout, steen, glas en kurk. Aangezien de shala op een steile helling in een bergbos wordt gebouwd, worden steen en hout gebruikt als primair bouwmateriaal, waardoor de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. De eenvoudige en lichtjes verhoogde structuur maakt het mogelijk om op een oneffen, rotsachtig terrein te bouwen, maar vereist ook een minimale ingreep in het bestaande landschap. De massief houten kolommen en balken zijn aan elkaar bevestigd met lijmloze houtverbindingen. Op die manier kan het huis in de toekomst weer in elkaar worden gezet en opnieuw worden gebruikt. Het eenvoudige en bescheiden ontwerp maakt het mogelijk het huis ter plaatse met de hand te bouwen.

De bedoeling van dit ontwerp was om een gezellige en comfortabele ruimte te creëren waar studenten volledig kunnen opgaan in het omringende landschap om een diepe verbondenheid met de natuur te voelen. De glazen voorgevel opent zich naar de vallei en omlijst exclusief het prachtige landschap. De warm gekleurde stenen muur zorgt ervoor dat de studenten zich volledig kunnen concentreren op het huidige moment. De halve maanvorm creëert intimiteit, omdat iedereen rond de yogameester kan zitten en zich met zijn medestudenten kan verbinden om zich één te voelen met de omgeving. 

null