Tegenwoordig reizen we voor bleisure

๐—•๐—น๐—ฒ๐—ถ๐˜€๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ wordt het genoemd; ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ด๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด gecombineerd met ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ด๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ. Het begrip is niet nieuw, maar het profiel van de reiziger is sinds de pandemie veranderd.

Reizigers verlengen steeds vaker hun zakelijk verblijf of plakken extra dagen vast aan hun vakantie om ๐˜ฉ๐˜บ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ te werken vanuit het buitenland.

Dat doen ze de ene keer solo, de andere keer met partner, en soms zelfs met het hele gezin. Deze trends zorgen ervoor dat de grenzen tussen werk en privรฉ steeds verder vervagen.

En dit heeft invloed op de manier hoe we ruimtes gaan gebruiken en dus hoe we deze moeten ontwerpen.

Want ๐™—๐™ช๐™จ๐™ž๐™ฃ๐™š๐™จ๐™จ ๐™๐™ค๐™ฉ๐™š๐™ก๐™จ zijn niet meer vooral voor zakenreizigers en ๐™๐™ค๐™ก๐™ž๐™™๐™–๐™ฎ ๐™ง๐™š๐™จ๐™ค๐™ง๐™ฉ๐™จ niet meer alleen voor vakantiegangers.

Het kantoor niet meer alleen een plek om te ๐™ฌ๐™š๐™ง๐™ ๐™š๐™ฃ. En de woonkamer niet meer slechts een plek om te ๐™ค๐™ฃ๐™ฉ๐™จ๐™ฅ๐™–๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™ฃ.

Een ding is zeker: gasten die vanuit hun vakantiebestemming willen werken hebben snel en gratis internet nodig en er moeten voldoende stopcontacten zijn. Maar daarmee zijn we er niet. Want hoe voorkom je dat de lobby overdag vol zit met gasten verstopt achter hun laptops?

Een goede variatie in zones en de keuze van het juiste meubilair is daarin ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜บ. Een mooie afwisseling van verschillende zitjes, formeel en informeel, moet terug te zien zijn in de inrichting van lobby. En zo geldt dat ook voor de indeling van werkvloer. Want ook daar vervagen de grenzen tussen werken en ontspannen...

Vorige
Vorige

Gen Z staat voor de deur

Volgende
Volgende

Energielabel C sinds 2023 verplicht voor kantoren, zijn hotels next?