Vragen?
Wij staan voor je klaar.
Bekijk de onderstaande vragen en lees je hoe het is om te werken met Studio Bower. Krijg antwoorden op de vragen die je nog hebt voor jouw project.
Staat jouw vraag er niet bij? Of heb je meer informatie nodig?
-
Een interieurarchitect is eigenlijk een ander woord voor binnenhuisarchitect. Het betekend precies hetzelfde. Het woord binnenhuisarchitect refereert naar het woord ‘huis’ terwijl Studio Bower ook interieurs van hotels, restaurants en werkomgevingen ontwerpt. Daarom geven wij zelf de voorkeur aan het woord interieurarchitect.
Een interieurontwerper of interieur designer is niet hetzelfde als een interieurarchitect. Een interieurarchitect is een beschermde titel en mag dus alleen gebruikt worden door ontwerpers die een interieurarchitectuur opleiding hebben gedaan en daarna 2 jaar werkervaring hebben opgedaan in de architectuurbranche. Pas dan mag je de titel interieurarchitect dragen.
-
Een interieurarchitect kan je bij de volgende onderwerpen helpen:
het maken van een passende ruimtelijke indeling, gebaseerd op de eisen en wensen van de opdrachtgever.
optimaal gebruik van vierkante meters / efficiënt en effectief indelen van de ruimtes
meedenken over zichtlijnen (voorkomen dat een woning hokkerig overkomt)
hulp bij optimaal gebruik van licht (zowel daglicht als bij kunstmatig licht (lichtplan))
meedenken over juiste routing
adviseren bij het gebruik van materialen (door grote kennis aan materialen)
algemene bouwkundige kennis (advies (draag)constructies, leidingwerk (water toe en afvoer))
(LET OP: algemene kennis geen specialisatie. Bijvoorbeeld: bij het verwijderen van een draagmuur zal altijd een constructeur ingeschakeld moeten worden)
akoestiek (algemene kennis akoestiek)
kennis van esthetiek
het maken van 3D visualisaties en technische tekeningen die door de uitvoerende partijen tot in detail kunnen worden uitgevoerd.
opzetten van details
-
Sinds de oprichting van Studio Bower hebben we samengewerkt met verschillende bedrijven (kantoor, horeca en retail) en particuliere opdrachtgevers. Bekijk onze projecten om meer van ons werk te zien.
-
Het wordt interieurarchitect zegt het eigelijk al, het is een architect maar dan voor het interieur in plaats van exterieur. Als je een gebouw of huis wilt bouwen overweeg je waarschijnlijk om een architect in te huren. Als je de binnenkant van een gebouw gaat verbouwen ben je bij een interieurarchitect aan het goede adres. Een interieurarchitect kijkt van binnenuit naar een gebouw, een architect kijkt vaak vanuit een ander perspectief.
-
Omdat elk project uniek is en verschilt in omvang, type opdracht en vraagstelling verschilt de prijs per project. Om je toch een beetje een indicatie te geven: houd er rekening mee dat het gehele ontwerpproces meestal tussen de 6 en 10% van de totale bouwsom kost.
-
Het is belangrijk je te realiseren dat het maken van een ontwerp een proces is. Je weet nooit op voorhand precies wat je wilt en hoe dingen eruit moeten komen te zien. Het proces is bedoeld om daar over na te denken en te reageren op de ideeen en visualisaties die wij presenteren.
Het ontwerpproces is daarom opgedeeld in fases. In elke fase maken we een nieuwe verdiepingsslag. De tekeningen, 3D beelden en impressies, materiaalvoorbeelden en moodboards helpen je om het onwerp te visualiseren en zijn bedoeld om keuzes makkelijker te maken. Aan het eind van het ontwerpproces heb je een duidelijk beeld hoe ruimte(s) eruit komen te zien en wat het ongeveer gaat kosten. Omdat we vooraf een duidelijk plan maken, voorkomt dit onduidelijkheid tijdens de bouw. Dat wil je voorkomen, want het oplossen van fouten tijdens de bouw kosten vaak veel meer. -
Een ontwerpproces is ingedeeld in meerdere fases. Deze zijn beschreven in onze werkwijze.
-
Dat is op voorhand heel moeilijk te zeggen en heeft uiteraard te maken met de omgang van het project. Wil je graag weten hoe lang het ontwerptraject van jouw project duurt? Neem dan snel contact met ons op!