Wie is Studio Bower?

Onze missie

Studio Bower gelooft erin dat een plek zoals een kantoor, een hotel, een restaurant of woning niet meer slechts één functie zou moeten hebben maar vaker moet worden gezien als een multi inzetbare plek. Nu grenzen tussen privé en werk steeds verder vervagen zie je dat in een werkomgeving steeds vaker hospitality functies krijgt terwijl hotels steeds vaker goed ingerichte werkplekken aanbieden. Wij geloven er dan ook sterk in dat Hybrid Hospitality de toekomst is.


Doordat vierkante meters, voornamelijk in de stad, steeds schaarser en duurder worden moeten we vaker zoeken naar een gemixt gebruik van ruimtes. Het is een stap in de richting om het vraagstuk hoe we de woningcrisis op kunnen lossen. Concepten als co-living, co-working en co-owning laten zien dat het delen van ruimtes en spullen mogelijk is.
Efficiënter gebruik maken van ruimtes zorgt ervoor dat we minder hoeven te bouwen. Wist je dat de bouwsector verantwoordelijk is voor 40% van de totale CO2 uitstoot? Minder bouwen en ruimtes multifunctioneel gebruiken is dus een hele duurzame oplossing.


Keshia

Creative director | Founder

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar het ontdekken van nieuwe plekken. Zodra ik de middelbare school af had gemaakt verhuisde ik voor mijn studie naar Breda, te ver van mijn ouderlijk huis om nog thuis te blijven wonen. Ik wilde een nieuwe stad ontdekken en mijzelf uitdagen door een nieuw sociaal leven op te zetten.

Nadat ik afstudeerde aan de kunstacademie voelde ik me verre van klaar voor het werkleven. Ik was toen 21 en besloot me aan te melden voor de toelatingsprocedure voor een master opleiding in Australië. Ik was er nog nooit geweest maar de uitdaging, de universiteit en het land trokken me aan. Ik werd toegelaten en een paar maanden later stapte ik in het vliegtuig naar Australië. Sommige kennissen en vrienden verklaarde me voor gek. Hoe kon ik zomaar naar een land emigreren waar ik nog nooit was geweest?!

Reizen en nieuwe plekken ontdekken is een leidraad geworden in mijn leven. Nu, meer dan 10 jaar later, reis ik nog steeds veel en is het een onderdeel geworden van mijn levensstijl. Doordat ik veel van huis ben ik altijd op zoek naar plekken waar ik me thuis voel. Om ervoor te zorgen dat ik op een fijne plek terecht kom kan ik soms uren speuren naar een geschikte accommodatie. Verblijven in een hotel waar ik me niet prettig in voel heeft een enorme invloed op mijn welzijn. Ik kan echt een paar dagen chagrijnig zijn als ik in een kille of zielloze kamer terecht kom.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door ruimte, wat ruimte betekent en hoe je die vult. ’s Ochtends als je opstaat is de ruimte waar je je in begeeft het eerste wat je ervaart. Je bent er continu door omgeven. Mijn vader is architect en hij nam me vroeger mee naar allerlei mooie plekken. Toen ik klein was schreef hij een gedicht voor me, waarin hij beschrijft dat ik in huizen altijd gezichten zag:

‘Al blijven pleinen leeg

En toont zich geen mens op straat

Toch zie je in iedere steeg

Wie er achter de gevel staat.’

Een huis kijkt mij aan, alsof het een levend ding is. Misschien ben ik daarom zelf ook architect geworden. Het menselijke is wat me interesseert in ruimtes; de connecties die er kunnen ontstaan. Als architect ben ik altijd op zoek naar routes waar je elkaar tegenkomt, punten waar je moet vertragen en elkaar aanspreekt.

Het menselijke ontbreekt nog veel te vaak in hotels en kantoren. De route, uitstraling, inrichting en sfeer heeft enorme invloed op hoe gasten en werknemers zich voelen en zelfs op hoe ze zich gedragen. Ze willen zich welkom voelen en op hun gemak, dat kun je voor een groot deel beïnvloeden met design. Want gastvrijheid en hospitality (en dat laatste wordt steeds belangrijker in werkomgevingen) gaat niet alleen over vriendelijk zijn, het is het totaalpakket, waarin de omgeving en de inrichting een hele belangrijke rol speelt. Ik zie daarin dat veel bedrijven kansen laten liggen.

Met de ervaring die ik in de afgelopen 11 jaar heb opgebouwd, waarin ik heb gewerkt aan geslaagde interieurs geloof ik er in dat ik hotels succesvoller kan maken met gastvrije interieurs. 


Marith van der Lans

stagaire mei t/m juli 2024

Julia van Arnhem

PR & Marketing sept t/m nov 2024

Waar staat Studio Bower voor?

Bower is afgeleid van het woord bowerbird, een vogel afkomstig uit Australië. Deze vogel, in het Nederlands, prieel vogel, is een geboren architect, in staat om hele imposante nesten te bouwen. 

Met deze prachtige bouwwerken probeert de bowerbird indruk te maken op andere vogels, met name van het tegenovergestelde geslacht, om zo liefde te vinden. Die missie deel ik. Met mijn interieurontwerpen hoop ik plekken te creëren waar mensen zich tot aangetrokken voelen. Hierdoor ontstaan ontmoetingen en vinden mensen elkaars liefde.

De naam van mijn bedrijf heb ik bedacht toen ik in Australië was. In 2011 heb ik daar mijn master opleiding afgerond, toen ik 8 jaar later mijn vrienden daar weer ben gaan opzoeken kwamen we tijdens een van onze gesprekken op deze naam.  


Voorgaande team leden: