Work Hard Play Hard is passรจโ€ฆ

Work Hard Play Hard is passรจ, we gaan massaal op workation

Tijdens het begin van mijn carriรจre was โ€˜๐—ช๐—ผ๐—ฟ๐—ธ ๐—›๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ฃ๐—น๐—ฎ๐˜† ๐—›๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑโ€™ het motto. Het hing zelfs met koeienletters aan de muur op kantoor. Ik, en dat gold voor de meeste collegaโ€™s, maakte met regelmaat overuren. Op vrijdagmiddag was het ๐™ฅ๐™ก๐™–๐™ฎ๐™ฉ๐™ž๐™ข๐™š en vierden we dat het weekend was samen in de kroeg. Dat is inmiddels zoโ€™n 10 jaar geleden, en, zoals ik het zie, typerend aan ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ข๐˜ญ๐˜ด.

๐™‚๐™š๐™ฃ ๐™• staat anders in het leven. Want terwijl het werk voor het oprapen ligt, lijken deze jongeren juist te verlangen naar meer vrijheid. Ze sloven zich minder uit dan dat wij, millennials, aan het begin van onze carriรจre hebben gedaan. Overwerken om een vast contract of promotie te krijgen: het lijkt niet meer van deze tijd.

In plaats daarvan onderhandelen ze bij aanvang van hun contract ๐—ฟ๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐˜๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ป. Dat zijn dagen waarop ze niet op kantoor worden verwacht en zelf kunnen kiezen vanuit waar in de wereld ze werken.

Hierdoor kunnen jongeren hun vakantie combineren met werk, een ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ธ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป. Twee weken vakantie in Curacao worden er 4 omdat ze van de 4 weken 2 weken vanuit de vakantiebestemming werken.

Dit heeft invloed op hoe we hotels en kantoren moeten vormgeven. Want deze jonge reizigers zullen tijdens hun vakantie steeds meer behoefte hebben aan een plek van waar ze geconcentreerd kunnen werken. En het bureau in Nederland staat een paar weken extra per jaar leeg...

Vorige
Vorige

We gaan niet minder reizen, wel bewuster.

Volgende
Volgende

Knaldrang maakt plaats voor energieschaamte