De waarde van een interieurarchitect wordt vaak onderschat

Veel mensen vinden het leuk om na te denken over de indeling en inrichting van hun woning, kantoor of restaurant, en daarom willen ze dat graag zoveel mogelijk zelf doen.

En terecht!

Dat is ook heel erg leuk, ik heb niet voor niks voor dit vak gekozen ๐Ÿ˜‰

Maar door alle ๐™ฌ๐™ค๐™ค๐™ฃ๐™ฅ๐™ง๐™ค๐™œ๐™ง๐™–๐™ข๐™ข๐™–โ€™๐™จ als VTwonen, Eigen Huis & Tuin en Kijken Zonder Kopen wordt de essentie van ons vak vaak platgeslagen. Want waar architectuur echt over gaat wordt vaak niet meegenomen in zoโ€™n snelle ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ-๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ.

In deze tv-programmaโ€™s lijkt het als alsof ons vak bestaat uit, naar de woonboulevard rijden, de aanhanger vol meubels laden, een moodboard maken van de kleuren die op dat moment trendy zijn, potten verf bij de bouwmarkt halen om dat vervolgens op de muur te smeren. En ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ช๐˜ญ๐˜ข, klus geklaard.

Maar dat is slechts ๐๐ž ๐ฅ๐š๐š๐ญ๐ฌ๐ญ๐ž ๐ฌ๐ญ๐š๐ฉ van het ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฑ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ด.

Want nog ver voordat wij de โ€˜kleurtjes en stofjesโ€™ uit de kast trekken, doen we een uitgebreide studie naar de ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด, onderzoeken welke indelingen mogelijk zijn en welke het beste past bij de gebruiker en in de context. We analyseren de ๐˜ฌ๐˜ธ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ en onderzoeken we hoe deze zo goed mogelijk tot zijn recht kunnen komen. We letten op toetreding van ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ๐˜ญ๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต en of dit eventueel te verbeteren is. We kijken naar ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ต๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ en naar ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ง๐˜ช๐˜ค๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด. We bekijken of eventuele ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ tot een ruimtelijkere verbetering kunnen leiden en kwaliteit kunnen toevoegen aan de ruimte.

Het is ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ณ๐˜‚๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด van een goed ontwerp. En als die goed in elkaar zit, dan gaan we over naar de meubels, materialen en kleuren.

En die fundering goed opzetten, dat vinden veel mensen toch vaak lastig, ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ด ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต.

Volgende
Volgende

Maak van je kantoor een clubhuis