Maak van je kantoor een clubhuis

Nog steeds wijden veel krantenartikelen zich eraan, bedrijven hebben moeite om hun werknemers (terug) naar kantoor te krijgen.

Terwijl members clubs als 𝘚𝘰𝘩𝘰 𝘏𝘰𝘢𝘴𝘦, 𝘍𝘰𝘴𝘣𝘢𝘳𝘺 & 𝘚𝘰𝘯𝘴 𝘦𝘯 𝘑𝘰𝘬𝘢 dagelijks uitpuilen en hotel lobby’s vol zitten met gasten verscholen achter hun laptops.

Vorige week luidde een kop in het NRC van Japke-d. Bouma dat je dommer, asocialer, zuurder en chagrijniger wordt van fulltime thuiswerken. Naast dat lijkt het me allemaal ook behoorlijk eenzaam. Uit cijfers blijkt dat het aantal mensen dat zich eenzaam voelt is in Nederland nog nooit zo hoog geweest.

Terwijl het aantal online communities blijft groeien spreken we onze collega’s steeds minder. We zien elkaar enkel via Teams waardoor het praatje zoals we die gewend zijn bij het koffieapparaat of een rondje buiten lopen in de lunchpauze er bij in schiet.

𝙒𝙖𝙖𝙧𝙀𝙒 π™’π™–π™ π™šπ™£ π™¬π™š 𝙫𝙖𝙣 𝙀𝙣𝙨 𝙠𝙖𝙣𝙩𝙀𝙀𝙧 π™œπ™šπ™šπ™£ β€˜π™’π™šπ™’π™—π™šπ™§π™¨ π™˜π™‘π™ͺ𝙗’?

Elke dag 8 uur achter hetzelfde beeldscherm zitten, op dezelfde bureaustoel en achter het zelfde bureau, we willen het niet meer.

We zijn op zoek naar dynamiek.

Een vergadering via Teams met je collega in AziΓ«? Dat hoeft niet perse vanaf je vaste werkplek.

Het doorspreken van het nieuwe plan van aanpak met je collega? Dat kan prima in het koffie cafΓ© om de hoek of in de lobby.

Een uurtje je mails beantwoorden terwijl de zon schijnt? Kan ook prima vanaf een terrasje.

Nog even geconcentreerd een verslag uit te werken? Dat doen we graag vanaf een stille afgesloten werkplek.

Nog te veel kantooromgevingen zijn niet ingespeeld op deze meer dynamische invulling van de dag. Ze bieden een vaste werkplek aan hun werknemers, maar dat hebben ze inmiddels thuis ook staan.

Daarom denk ik dat we onze kantooromgeving als een clubhuis moeten gaan zien, waar werknemers graag komen, elkaar kunnen ontmoeten en hun werk, passend bij de taak die ze moeten doen, goed kunnen uitvoeren.

We hebben behoefte aan verbinding, aan een dag met dynamiek.

Vorige
Vorige

De waarde van een interieurarchitect wordt vaak onderschat

Volgende
Volgende

Interieurarchitecten zijn net dokters…