Interieurarchitecten zijn net doktersโ€ฆ

โ€ฆhoe een omgeving is ontworpen kan ons beter maken

๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ณ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ค๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ, ๐˜ข๐˜ณ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ค๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ค๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ

Wat ik zo mooi vind aan mijn vak is dat wij, (interieur)architecten, invloed hebben op de ๐™œ๐™š๐™ฏ๐™ค๐™ฃ๐™™๐™๐™š๐™ž๐™™ en ๐™ฌ๐™š๐™ก๐™ฏ๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ van mensen. En dat gaat zelfs zo ver dat we mensen (sneller) beter kunnen maken.

Hoe, vraag je je misschien af?

Er is de laatste jaren steeds meer onderzoek gedaan naar welke invloed de omgeving heeft op de gesteldheid van de mens. Daaruit blijkt dat architectuur en vormgeving ervoor kan zorgen dat patiรซnten en ouderen zich in een prettige, goed ontworpen omgeving sneller herstellen en dat ouderen langer zelfstandig wonen in prettig ontworpen ruimtes. Het is om die reden dat de aandacht in de zorg voor architectuur sterk groeit.

Voor patiรซnten is het niet alleen fijn dat ze eerder naar huis kunnen, het scheelt per patient ook nog eens gemiddeld zo'n โ‚ฌ600 per dag!

Dit bewijst maar weer hoe belangrijk het is om goed over de vormgeving van onze leefomgeving na te denken. We zijn namelijk 87% van onze tijd binnen.

Ook binnen de kantoorwereld wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de invloed van de omgeving op de gesteldheid van de werknemers. Een goed ontworpen kantoorruimte zorgt voor ๐—ต๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜ en ๐—น๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‡๐˜‚๐—ถ๐—บ.

Vorige
Vorige

Maak van je kantoor een clubhuis

Volgende
Volgende

Gen Z staat voor de deur